Egyéb szauna típusok, kiegészítő terápiák > Szauna, infraszauna - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Egyéb szauna típusok, kiegészítő terápiák > 12 weboldal. Kategória leírása: Egyéb szauna típusok, terápiák: füstszauna, frigidárium, relax szaunák, Bioszauna, Soft szauna, gyógynövényes szauna, Vénus női szauna...
Szponzorált linkek
Tepidárium, caldárium
http://www.wellnesstechnika.hu/tepidarium.html

Azoknak ajánljuk, akik a finn szauna magas hőfokát, vagy a gőzkabin páratelítettségét valamely ok miatt nem bírják. A falak, az ülő-, és fekvő alkalmatosságok meleget sugároznak, kíméletesen megindítják a salakanyagok fellazítását, eltávolítását.

Tepidárium, caldárium
Jégkabin, hókabin
http://www.wellnesstechnika.hu/jegkabin.html

Szauna vagy gőz után egyedülálló frissítő élmény jéggel átdörzsölni a testet, vagy néhány percet egy hideg kabinban eltölteni.

Jégkabin, hókabin
Az orosz banja szauna
http://www.spatrendmagazin.hu/oroszbanja-2010-04-12.php

Banja, az orosz gőzszauna A gőzfürdőt már a régi görögök is használták, ám mai hagyományait inkább az orosz „banja” teremtette meg. Az orosz szaunában a köveket 60 °C-ra hevítik, és a finn szaunázással ellentétben állandóan locsolják. Így nedves, trópusi klímához hasonló levegő alakul ki. Régebben a hevítésre kőből épített kályha szolgált, mely a külön erre a célra fából épített és agyaggal tapasztott, alacsony helyiség közepén állt.

Az orosz banja szauna
Arcszauna - az arcbőr ápolására!
http://www.szauna.net/arcszauna

Az arcszauna egyik legelőnyösebb tulajdonsága: rendkívül jó hatással van az arcunk bőrére, ezenkívül használata rendkívül könnyű. (Készen kapható arcszauna készlet) Otthoni arcszauna (tippek a "házi" arcszauna készítésére).

Arcszauna - az arcbőr ápolására!
Füstszauna
http://sportvilag.net/lexicon/show/fustszauna-lexikon

A füstszauna szinte minden esetben egy külön kis faház, amelyben egy tűzhely található, azonban nincs kémény. Szaunázás előtt a tűzhelyen be kell fűteni, általában nyírfával, és a füst a helyiségen keresztül az ajtón távozik. A szaunázást akkor lehet megkezdeni, amikor 3-4 óra múlva a tűz már nem füstöl, legfeljebb parázslik. A helyiség belseje, a padok, a gerendák tele vannak korommal, amire ügyelni kell leüléskor. Ugyanakkor ez a korom nem piszok, sőt, ellenáll a baktériumok megtelepedésének. A füst és a korom jellegzetes illatot ad a szaunának, ami érdekes légkört teremt...

Füstszauna
Frigidárium - a wellness hideg csarnoka
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/alapszaunak/jegkabin.html

A latin frigidus, vagyis hideg szóból eredő frigidárium nem más, mint a hideg szoba, amiben természetesen hideg vizes medence volt. Ez a hideg levegő és víz kellett ahhoz, hogy a pólusok bezáródjanak, a test és a lélek felfrissüljön. Tulajdonképpen frigidáriumnak nevezhető a szaunák mellett található hideg vizes merülő medence is, de egyre több helyen külön helyiséget alakítanak ki a „hideg szobának”. Ez az alacsony hőmérsékletű, 3-6 fokos kabin kevésbé drasztikus, mint a hideg vizes merülő medence, mert a felhevült testet lassabban és kíméletesebben frissíti fel.

Frigidárium - a wellness hideg csarnoka
Aroma kabin - a lélek számára
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/relaxszolg/aroma.html

Aroma kabin, eredeti nevén: Odorium. Aromakabin különböző páratartalmú és hőmérsékletű kabin lehet. Jótékony hatását illóolajokon keresztül fejti ki, ami a levegőbe párologtatva, belélegezve és a bőr pórusain át bejutva a szervezetbe biztosít ellazulást a test és a lélek számára.

Aroma kabin - a lélek számára
Só terápia a városban
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/relaxszolg/sobarlang.html

Talán egy Kakukk tojás ezen a lapon! Se meleg, se gőz, se pára. De a mérgek itt is távoznak! Egyre több wellness és szauna részleg megérdemelt része. A haloterápia és speleoterápia kedvező hatásainak élvezetére már nem kell tengerpartra vagy sóbányába utaznunk hanem akár városban is elérhető erre kialakított kabinokban, szobákban.

Só terápia a városban
Fény és színek a szaunában
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/relaxszolg/fenyterapie.html

Fényterápia, má snéven: kromoterápia. Minden színnek megvan a maga hatása és ezek a színek váltakozva követhetik egymást, folyamatosan ismétlődve. Általában több helyen és szaunában is találkozhatunk kiegészítőként ezen terápiás módszerrel. Bio , soft és infra szaunák illetve sóbarlangok kiváló relaxációs segítője.

Fény és színek a szaunában
Hangterápiás kabin
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/relaxszolg/hangterapie.html

Külön hangterápiás kabinnal még nem találkoztunk szauna látogatásaink alkalmával, de kiegészítő szolgáltatásként bió és soft szaunákban igen. Auditív embereknél lényeges segítség az ellazuláshoz. A kellemes zene ami körülvesz segít pihenni és csökkenteni a streszt. Ezekben a szaunákban, kabinokban ne a klasszikus hangterápiát keressük ahol különböző csengők és haragok megszólaltatásával segítik a gyógyulást. Inkább a hangszórókból különböző meditációs és relaxációs zenék szólnak halkan. Pusztán az ellazulás élvezetéért.

Hangterápiás kabin
Hamam - Törökfürdő
http://www.wellnesstechnika.hu/hamam-torokfurdo.html

A hamam az arab és a török fürdőkultúra világát idézi. A gyengéd meleg, a sejtelmes fény, az illatok, a habos dörzsölés, a masszázs kellemes élménnyel ajándékozza meg a testet. A hamam több órán át tartó rituálé, ahol a test fizikális megtisztulása mellett (tisztasági fürdő funkció) fontos szerepe van a szellemi felfrissülésnek is. Hamam, törökfürdő, gőzfürdő? Hogy nevezzük? Az Albatros Kft. értelmezésében a gőzkabin az egy (1) helyiségből álló gőzzel teli kabin, a hamam fürdő vagy törökfürdő pedig a több funkciót megvalósító gőzkabin-kezelő-pihenő együttes, vagyis a három funkciót megvalósító komplett törökfürdő.

Hamam - Törökfürdő
Dr. Immun: Aromaterápia
http://drimmun.com/terapiak/aromaterapia.html

ár az ókori kultúrák is jól ismerték és sokoldalúan használták az illóolajokat. Elsősorban testápolás céljára, illatosító eszközként, esetenként a test festésére, díszítésére és az egészségvédelem terén alkalmazták, de igazán nagy jelentőséget a szakrális tevékenységben kapott. Napjainkban egyre többen fedezzük fel az aromaterápia csodálatos hatását. Az illóolajok népszerűségének növekedése nem véletlen, hiszen alkalmazásuk egyszerű, és jótékony hatásukat azonnal élvezhetjük.

Dr. Immun: Aromaterápia
Hirdetések
Oldal leírása
szauna.wyw.hu: Szauna építés, hatásai, gyártás, forgalmazók, Infraszauna, Finn szauna, szaunakályha, kellékek eszközök, gőzfürdő, szaunák Budapesten és vidéken
Gyűjteményünkben 225 válogatott szauna, infraszauna témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 225 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 12200