Gőzfürdő > Szauna, infraszauna - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gőzfürdő > 10 weboldal. Kategória leírása: Gőzfürdő, gőzfürdőzés, gyógyfürdők.
Szponzorált linkek
Szaunavilág - Gőzfürdő
http://www.utisugo.hu/wellness/szauna/gozfurdo-29208.html

A régi mondás, miszerint nincs új a nap alatt, a legtöbb wellness szolgáltatásnál igaz. Már az ókori kultúrákban is tudták, miként lehet a hétköznapokat kellemesebbé tenni, így a régi görögök például előszeretettel éltek a gőzfürdő nyújtotta kellemkedéssel.

Szaunavilág - Gőzfürdő
Finnrelax gőzkabinok
http://www.finnrelax.hu/steam_about.php

A gőzkabin javítja az egészséget és használata élvezetes. Kiegészítő tevékenységként a gőzkabin különösképpen ajánlott számos egészségügyi probléma, megbetegedés enyhítésére a magas gőztartalmának és a nedves hő általános hatásainak köszönhetően.

Finnrelax gőzkabinok
Gőzfürdő - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C5%91zf%C3%BCrd%C5%91

A gőzfürdőt 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőztartalmú gőzkamrákban végzik. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, fokozódik a faggyúmirigyek elválasztása, élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak, a légutak nyálkahártyájának hurutja is oldódik. A gőzfürdőben rövid idő alatt erős izzadás lép fel, és a magas páratartalom miatt az izzadság nem tud elpárologni, ezért hőtorlódás következik be. Ez nagy megterhelés a szív és a vérkeringés számára, ezért a teljesen egészségesek is csak 10-15 percig tartózkodhatnak...

Gőzfürdő - Wikipédia
Izzasztófürdők - Gőzfürdő
http://www.aliterrakva.hu/?q=node/1642

A múlt homályába vész a gőzfürdők történetének kezdete. Már az ókori görögök is használták, majd a rómaiak is átvették és elterjesztették a meghódított területeken. A rituális mosakodás a muszlim hívők állandó kötelessége. Városaikban már a középkorban, igen fejlett fürdőkultúra alakult ki. Már kicsi gyermekkortól kiemelkedő szerepet kapott a tisztálkodás, a testápolás műveleteinek elsajátítása. Azon kevés helyszínek közé tartoznak a nyilvános fürdők, ahová a nők is ellátogathattak, természetesen, ha a férfiak nem voltak jelen...

Izzasztófürdők - Gőzfürdő
Gőzfürdő és gőzszauna hatásai
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/alapszaunak/goz.html

Ez a kabin ahol tényleg fürdünk és nem csak az izzadságban! Történelmileg az ókori görögökig vezethető vissza, már ők is előszeretettel használták pihenésre, felfrissülésre. Működése a Török Hamam fürdőhöz hasonlítható. A levegő relatív páratartalma a 80-100% között van. A bőr pórusai 40-50 C-on kitágulnak, a sűrű levegő kitisztítja, ápolja és regenerálja a hámszöveteket.

Gőzfürdő és gőzszauna hatásai
A gőzszauna és hatásai
http://www.szauna.net/gozszauna-es-hatasai

A gőzszaunában az izzadást elsősorban a magas páratartalom váltja ki. Lényegesebben alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a finn szauna, amely érthető is: a magas páratartalom miatt a nagyobb hőmérséklet erősen égető érzést váltana ki. A gőzszaunában a páratartalomról egy gőz generátor gondoskodik.

A gőzszauna és hatásai
Kigőzölve – avagy a gőzfürdő előnyei
http://www.macosz.hu/guzfurdo.html

Már az ókori kultúrában is fontos szerephez jutott a relaxáció, a test és a szellem ellazítása, tudták, hogyan kell a hétköznapokat kellemesebbé tenni. A régi görögök kedvelt szórakozása volt a gőzfürdőzés, akárcsak az ókori rómaiak, a görögök is – gyógyító hatásai mellett - a társasági élet színterének is tekintették a fürdőket.

Kigőzölve – avagy a gőzfürdő előnyei
Mi is a gőzfürdő?
http://www.spacountry.hu/index.php?p=cikk&id=33

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, javítja az általános fizikai és mentális közérzetet. De mi is történik valójában bent a odabent? Kik használták először? Hogyan hat szervezetünkre? Miben más, mint a szauna? Hogyan használjuk - a gőzfürdőzés gyakorlata!

Mi is a gőzfürdő?
Gőzfürdő vagy szauna
http://www.szauna.org/gozfurdo_vagy_szauna

Gyakran nehézséget okoz a “gőzfürdő”, illetve “szauna” kifejezések megfelelő használata, hogy mikor melyik is helyes. Sokan úgy gondolják, hogy a két kifejezés ugyanazt jelenti. Hát, ez nem így van. Bár mindkettő egyfajta forró fürdő, a szauna működésének alapja a száraz hő, még a gőzfürdőé a gőz.

Gőzfürdő vagy szauna
Hordozható családi gőzszauna
http://www.wellnes.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=38

Hordozható ülő gőzszauna. A hordozható gőzszauna sokkal kíméletesebben hat, mint a hagyományos forrólevegős szaunák. A hagyományos forrólevegős szauna gyakran azért nem elég hatékony, mert a legtöbb ember nem bírja a magas hőmérsékletet, elhagyja a szaunát, mielőtt a gyógyhatás kialakulna. A hordozható gőzszaunában a beáramló gőz sokkal lassabban és kíméletesebben melegíti fel testünket. A gőz a szauna belső oldalán, és a szaunázó testén folyamatosan lecsapódik, lehűl. A hordozható gőzszaunában így sokkal hosszabb időt kibírunk, mélyebben lévő testszöveteink is átmelegednek. Használat után összecsukva elfér a gardrób szekrényben, vagy az ágy alatt.

Hordozható családi gőzszauna
Hirdetések
Oldal leírása
szauna.wyw.hu: Szauna építés, hatásai, gyártás, forgalmazók, Infraszauna, Finn szauna, szaunakályha, kellékek eszközök, gőzfürdő, szaunák Budapesten és vidéken
Gyűjteményünkben 225 válogatott szauna, infraszauna témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 225 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 12200