A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Szauna, infraszauna - wyw.hu

Tartalom:

szauna.wyw.hu

A carbon sugárzók előnyei és hatása
A carbon sugárzók előnyei és hatása
http://www.infraszauna.net/miert_karbon_infraszauna

Az első készülékek hosszú ideig az eredeti találmánynak megfelelően szálsugárzókkal üzemeltek, amelyeknek a tulajdonságai viszonylag kis felület és magas üzemi hőmérséklet volt. Az ezzel a technológiával szerelt készülékek kiválóan üzemelnek mind a mai napig. Az ezredforduló környékén japán tudósok tudományos kutatások során kifejlesztettek egy jóval hatékonyabb, alacsony hőmérsékleten működő, nagy sugárzási felülettel rendelkező infrasugárzó családot. Ezek a legkorszerűbb technológiákkal kerülnek gyártásra és élettartamuk is többszöröse az elődeiknek Ezeket az infrasugárzókat nevezzük carbon sugárzóknak, más néven szénszálas lapsugárzóknak.

www.infraszauna.net
A finn szauna
A finn szauna
http://www.finnrelax.hu/szauna_finn.php

Finnországban a szauna több, mint 2000 éves múltra tekint vissza és mind a mai napig a finn kultúra szerves része. A szauna fejlődése az eredeti földszaunától egészen napjaink kabinszaunájáig felépítésében számos változást eredményezett, a szauna működésének alapelve azonban a mai napig változatlan maradt. A finn szauna, amely egyesíti a római hőlégfürdő és a török gőzfürdő elemeit, hűen elkíséri a finneket, bárhol is járnak a világban. Finnországban a több, mint két millió szauna léte ezt jól bizonyítja és igazolja annak északi rokonainknál betöltött rendkívüli szerepét.

www.finnrelax.hu
A finn szaunakultúra története
A finn szaunakultúra története
http://finnaura.hu/a-szaunazasrol/a-finn-szauna-tortenete

Finnországban a szaunázásnak ősi hagyományai vannak, de a szauna a ma emberének életmódjához is szervesen hozzátartozik. Már a régmúltban is közismertek voltak a különböző izzasztó fürdők világszerte a primitív és a kultúrált népek között egyaránt. Ezek a fürdők részben vallási szertartások helyszínéül szolgáltak, vagy gyógyító helyekként üzemeltek, illetve egyszerűen csak mosókonyhaként használták őket.

finnaura.hu
A Finnrelax minőségi megmunkálás
A Finnrelax minőségi megmunkálás
http://www.finnrelax.hu/sauna_construction.php#not_to_do

A Finnrelax szaunák nem futószalagon gyártott szériatermékek, hanem vásárlóink kívánságának megfelelően egyedileg "méretre szabott szaunák". Minden egyes általunk gyártott szaunát részletekbe menően megtervezünk, és az évszázados hagyományt a legmodernebb technikával ötvözve készítünk el. A szaunákat nem egyenként előre gyártott elemekből illesztjük össze (gyári szaunák), hanem a szaunák egy komplett egységet képeznek, amelyeket a helyszínen építünk be.

www.finnrelax.hu
A gőz élettani hatásai
A gőz élettani hatásai
http://www.finnrelax.hu/steam_about_benefits.php

A gőzfürdő nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is. A gőzfürdő nem ajánlott szívproblémában szenvedőknek, viszont javasolt azokban az esetekben, amelyeknél általános nedves hőkezelés lett kijelölve.

www.finnrelax.hu
A gőzkabinok története
A gőzkabinok története
http://www.finnrelax.hu/steam_about_history.php

A már az ókori görögök körében is népszerű gőzfürdőt a rómaiak is átvették Sudatorium néven, ami majdnem teljesen változatlan formában képezte részét az időszak fürdőinek a Római Birodalom befolyása alatt lévő összes területen. A törököknél a gőzfürdő, vagy ahogy ők nevezik, a Hamam évezredeket élt túl és került be szóhasználatunkba törökfürdő néven. A szokás átterjedt az északi orosz területekre is, ahol Banja néven vált közismertté.

www.finnrelax.hu
A gőzszauna és hatásai
A gőzszauna és hatásai
http://www.szauna.net/gozszauna-es-hatasai

A gőzszaunában az izzadást elsősorban a magas páratartalom váltja ki. Lényegesebben alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a finn szauna, amely érthető is: a magas páratartalom miatt a nagyobb hőmérséklet erősen égető érzést váltana ki. A gőzszaunában a páratartalomról egy gőz generátor gondoskodik.

www.szauna.net
A legújabb őrület: gyógyulj mínusz 130 Celsius fokon!
A legújabb őrület: gyógyulj mínusz 130 Celsius fokon!
http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110210-kriptoterapia-gyogyulas-m ...

Nagy-Britanniában egyre népszerűbbé válik az úgynevezett krioterápiás kezelés. Az erre a célra szolgáló helyiségben fogvacogtató mínusz 130 Celsius fok van, míg a Földön valaha mért legnagyobb hideg mínusz 89 fok. Valóban olyan jó hatásai vannak a kezelésnek, mint azt hívői állítják?

www.life.hu
A modern idők szaunája
A modern idők szaunája
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/alapszaunak/infra.html

Az egyetlen hely ahol testünk nem kívülről, befelé hanem belülről kifelé melegszik fel. Olyan, mint egy inkubátor a felnőtt szervezet számára. Nem csak önmagában használható, hanem különféle kiegészítőkkel is pl.: aroma és színterápiával tökéletesíthető a szervezet regenerálódása egy időben. Az infravörös sugárzást felhasználva méregteleníti a szervezetünket. A kellemes meleg ahhoz hasonlít, mint amikor a tengerparton a nap által felmelegített homok egyenletesen melegíti tovább testünket.

szaunaclub.hu
A szauna használata
A szauna használata
http://www.szauna.net/a-szauna-hasznalata

A szauna rendszeres használata rendkívül jól edzi a szervezetünket, használatával erősödik az immunrendszerünk. Akik elsőnek próbálják ki a szaunát, legyen óvatosabbak. Mivel 80-90 fok felettire is felmelegednek a szaunák, ezért aki még nem próbálta, érdemes követnie a fokozatosság elvét. Kezdetben csak kevesebbet legyünk bent, ha több szintes padokat építettek be, akkor az alsó padokon próbáljunk elhelyezkedni, ott szokott a "leghűvösebb" lenni. Kezdetben ne vigyük túlzásba, először heti egy alkalom is elegendő!

www.szauna.net
A szauna történelme
A szauna történelme
http://www.fatelep.ich.hu/szauna-tortenet.html

Az első írásos emlékek szerint meztelen emberek ütögették magukat faággal, hogy azután leöntsék magukat hidegvízzel. Hogy finnek voltak-e, azt biztosan nem tudjuk, mindenesetre tény, hogy ma szinte minden finn háztartásban megtalálható a szauna. Nekik hozzátartozik a mindennapi élethez, s többet jelent puszta kikapcsolódásnál.

www.fatelep.ich.hu
A szauna története
A szauna története
http://www.aliterrakva.hu/?q=node/1682/

A szaunát az északi népek feltehetően kétezer éve ismerik, bár az első írásos említések csak kb. ezer évre nyúlnak vissza. Eredetileg egy mosakodásra, fürdésre használatos helyiség volt, de mivel itt tiszta víz és általában tisztaság volt, szülésekhez és betegek gyógyulásához is használták. Az idősebb finn emberek még ma is elmondhatják magukról, hogy ők szaunában születtek...

www.aliterrakva.hu
A szaunáról általában
A szaunáról általában
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/kisokos/szaunaaltalaban.html

Milyen élettani hatása van? Kedvező hatással van a bőrre, a szív-és érrendszerünkre, a vízháztartásra, fokozódik a méregtelenítés és a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezőképessége is megnő.

szaunaclub.hu
A szaunázás élettani hatásai
A szaunázás élettani hatásai
http://www.infra-szauna.hu/content.aspx?page=content&MainContent=physiology

Kalóriákat éget, fogyaszt, Csökkenti a fájdalmat, Erősíti az immun rendszert, Javítja, erősíti a vérkeringést, Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól, Eltünteti a narancsbőrt, Megszünteti az ízületi fájdalmakat, Feloldja a stresszt, megnyugtat, Megszépíti a bőrt...

www.infra-szauna.hu
A szaunázás típusai
A szaunázás típusai
http://www.szaunazas.hu/cikkek.php?cikkid=2

Sokan anélkül, hogy utánajárnának, csak úgy, in medias res használják a szaunát, és nem is tudják, hogy a helytelen használat akár káros hatású is lehet. (Gyerekeinkre különösen figyeljünk oda!) Nem érdemes tehát kockáztatni, ismerjük meg a helyes módszert. Azt szokták mondani, hogy egy-egy a szauna hevítőjében eltöltött ideális időtartalom a 8-12 perc. Négy szakaszra bontható a szaunázás menete: előkészítő, hevítő, hűtő és befejező szakasz. Mindezek alapján a következő típusokat különböztethetjük meg: Ingerlő vagy irritáló, Élénkítő vagy tonizáló, Lazító, relaxáló, Kimerítő vagy exhausztív szaunázás.

www.szaunazas.hu
A szó eredete
A szó eredete
http://www.szaunazas.hu/cikkek.php?cikkid=4

Mit jelent a szauna kifejezés? A szauna finn eredetű szó, a "savu" (füst) szóból származik. Fordítása az Idegen szavak és kifejezések szótárában (Bakos Ferenc) egész egyszerűen: finn gőzfürdő, bár ennél azért többet is tudunk: annak idején földbe - esetleg hóba - vájt üreget jelentett, később pedig félig vagy egészen földbe süllyesztett faépítményt. Természetesen a föld felett álló épületet is jelentette.

www.szaunazas.hu
A tradíció
A tradíció
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/alapszaunak/finn.html

A finn szauna, ami egybeforrt egy néppel, az ő szokásaikkal és múltjával. Még ha nem is ők az igazi felfedezői és kitalálói ennek a fürdőzési szokásnak. Évezredekkel ezelőtt már az inkák, maják és a közép amerikai indiánok is használták betegségek legyőzésére, testedzésre. Mai napig az egyik legelterjedtebb szauna típus, általában a wellness programok szerves része.

szaunaclub.hu
Albatros Wellnesstechnika Kft.
Albatros Wellnesstechnika Kft.
http://www.wellnesstechnika.hu/

Ellazulásra, kényeztetésre vágyik? És mind ezt otthonában? Elég, ha Ön elképzeli, a tervezésben és a megvalósításban már felájánljuk segítségünket. Valósítsa meg álmai wellness -ét! A wellnesskoncepció közös megfogalmazásától kezdődően a tervezésen, látványtervezésen keresztül a kivitelezésig végig kisérjük Önt a megvalósulás útján. Válassza ki a termékeink közül az Önnek legjobban megfelelőt, a megvalósítást bízza ránk! Pezsgőfürdő, Gőzkabin, szauna, élményzuhany, sókabin, törökfürdő, jégkabin, Tepidárium, caldárium, Kneipp fürdő.

www.wellnesstechnika.hu
Aliterrakva kft.
Aliterrakva kft.
http://www.aliterrakva.hu/

Uszoda és wellness automatizálási berendezések gyártása, Fő és segédanyagok értékesítése... Izzasztófürdők (szauna, finn, infra, gőzfürdő, törökfürdő...)

www.aliterrakva.hu
Amit a szaunáról tudni kell
Amit a szaunáról tudni kell
http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=54537&type=22&_v=A_Katona_ ...

Bookline - Amit a szaunáról tudni kell (A. Katona Ildikó - Tóth Judit) Gazdagon illusztrált, színes, igényes kötet a szaunázásról, a szauna használatáról Finnország nagykövetének ajánlásával. Mindazoknak ajánljuk, akik a szaunázás hasznos divatját értõ módon akarják élvezni, kihasználni.

bookline.hu
Andrea Mozgásstúdió
Andrea Mozgásstúdió
http://www.andreams.hu/szauna_szolarium.html

Újáépített 10 személyes finn szaunánkban sok szeretettel várjuk a lazítani, méregteleníteni vágyókat.

www.andreams.hu
Aquasziget Esztergom
Aquasziget Esztergom
http://www.aquasziget.hu/

Élményfürdő, wellness világ, egészség-szépség központ, szállás, Hamam (török fürdő). A Wellness Világ tematikus szaunái, relaxációs pezsgőmedencéje a pihenőterekkel, az élményzuhanyokkal és a fitness teremmel a test és a szellem teljes regenerálódására ad lehetőséget. Finn szauna, gyógynövényes szauna, hang- és fényszauna, rózsa szauna. Különleges szolgáltatás: Szauna show.

www.aquasziget.hu
Aquaworld Budapest
Aquaworld Budapest
http://www.aqua-world.hu/

Aquaworld Budapest - Vízibirodalom - Élményfürdő. Európa egyik legnagyobb fedett vízi élményparkja egész éven át felejthetetlen szórakozást kínál minden korosztálynak. Szaunavilág: A hegyi folyó alatt kialakított keleti hangulatú és belsőépítészetében is harmóniára törekvő térben helyezkedik el a szaunavilág, amely egyszerre több mint 200 fő befogadására alkalmas. A szobahőmérsékletű, fűtött ágyakkal felszerelt tepidárium, valamint a gőzkabinok és az aromakabinok illatos gőzei nemcsak az orrot kényeztetik, hanem átjárják a vendég minden egyes pórusát. A magas hőmérsékletű szaunákat jégkamra egészíti ki, ahol a jég segíti a fokozatos lehűlést. A sokak által kedvelt infraszauna mellett bioszauna illetve egyedi kialakítású Kristály, valamint Orosz szauna is szerepel a kínálatban. A Kneipp-medencében végezhető fürdőkúra a hideg és a meleg víz váltakozása által előidézett enyhe ingerek elvén alapul; serkenti az anyagcserét és élénkíti a vérkeringést.

www.aqua-world.hu
Arcszauna - az arcbőr ápolására!
Arcszauna - az arcbőr ápolására!
http://www.szauna.net/arcszauna

Az arcszauna egyik legelőnyösebb tulajdonsága: rendkívül jó hatással van az arcunk bőrére, ezenkívül használata rendkívül könnyű. (Készen kapható arcszauna készlet) Otthoni arcszauna (tippek a "házi" arcszauna készítésére).

www.szauna.net
Arnotherm kft.
Arnotherm kft.
http://szaunakeszites.hu/

Cégünk az Arnotherm kft. 2000 óta foglalkozik szaunák gyártásával, szaunakályhák és tartozékok forgalmazásával. Az álalunk készített szaunák minden esetben 15 mm-es eredeti finn lambériából, vagy tömör északi fenyőgerendából készülnek. A padok, háttámlák alapanyaga abachi trópusi fa. A beépített kályhák és tartozékok minden esetben a HARVIA cég gyártmányai.

szaunakeszites.hu
Aroma kabin - a lélek számára
Aroma kabin - a lélek számára
http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/relaxszolg/aroma.html

Aroma kabin, eredeti nevén: Odorium. Aromakabin különböző páratartalmú és hőmérsékletű kabin lehet. Jótékony hatását illóolajokon keresztül fejti ki, ami a levegőbe párologtatva, belélegezve és a bőr pórusain át bejutva a szervezetbe biztosít ellazulást a test és a lélek számára.

szaunaclub.hu
Aromax
Aromax
http://aromax.hu/

z illatok kényeztetésének, ismerje meg az illóolajok, szaunaolajok, masszázsolajok jótékony hatásait. Aromaterápiás termékeink természetes hatóanyagok felhasználásával készülnek, így gyengéden járulnak hozzá a testi-lelki harmónia megteremtéséhez. Web áruházunkban kedvelt illóolajait, masszázsolajait, natúrkozmetikumait kényelmesen megvásárolhatja, akár otthonából is.

aromax.hu
Art Deco Sauna Amsterdam
Art Deco Sauna Amsterdam
http://www.saunadeco.nl/

Art Deco Sauna Amsterdam - Egyik legjobb szauna Hollandiában.

www.saunadeco.nl
Az egészség őre
Az egészség őre
http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp?go=0100_informacio/0200_publikacio/v ...

Mindannyian ismerjük a szauna hatását, ám sokakat az tart vissza a szaunázástól, hogy túl nagy a forróság, nem bírják a hatalmas gőzt, vagy pedig az egészségi állapotuk tiltja mindezt. Számunkra kitunő lehetőséget nyújt az YC-726-os fekvő rendszerű infraszauna, hisz a hagyományos szaunákhoz képest sokkal alacsonyabb 40-55 Celsius fokos hőmérsékleten fejti ki hatását. Ez kevésbé terheli meg a szervezetet, ezáltal a különböző betegségekben szenvedő emberek is használhatják...

www.mimnet.hu
Az infrasugárzás pozitív élettani hatásai
Az infrasugárzás pozitív élettani hatásai
http://www.lakberinfo.hu/news.php?nid=34

Az infraszauna bármely helyiségben felállítható. Alkalmas fiatal és idős számára egyaránt. A viszonylag alacsony, 40-60 °C -os levegőhőmérséklet nagyon kellemes, és egy kezelés csak mintegy 30 percet vesz igénybe.

www.lakberinfo.hu
Az orosz banja szauna
Az orosz banja szauna
http://www.spatrendmagazin.hu/oroszbanja-2010-04-12.php

Banja, az orosz gőzszauna A gőzfürdőt már a régi görögök is használták, ám mai hagyományait inkább az orosz „banja” teremtette meg. Az orosz szaunában a köveket 60 °C-ra hevítik, és a finn szaunázással ellentétben állandóan locsolják. Így nedves, trópusi klímához hasonló levegő alakul ki. Régebben a hevítésre kőből épített kályha szolgált, mely a külön erre a célra fából épített és agyaggal tapasztott, alacsony helyiség közepén állt.

www.spatrendmagazin.hu
Oldal leírása
szauna.wyw.hu: Szauna építés, hatásai, gyártás, forgalmazók, Infraszauna, Finn szauna, szaunakályha, kellékek eszközök, gőzfürdő, szaunák Budapesten és vidéken
Gyűjteményünkben 225 válogatott szauna, infraszauna témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 225 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 11931